Solvarme

Selv om vi alle synes, at der er for mange regnvejrs dage i Danmark er der alligevel gode muligheder for at anvende solvarme. Solvarme er en naturlig og økologisk rigtig måde at anvende naturens ressourcer på.

Solfangeren, der normalt anbringes på taget af huset, har som primære formål er at opfange og udnytte solens energi til opvarmning af vand, altså omdanne strålingsenergi til termisk energi. Solfangerne er i princippet en kasse med en sort plade, der skal absorbere solens stråler, en såkaldt absorberplade. Absorberpladen er en sort plade, der er isoleret med skum eller mineraluld i siden og under pladen. Under det isolerende lag ligger et lag glas til, så varmen bliver "fanget" og ikke kan slippe ud. Under det sidste glaslag ligger der en rørrist, hvor der løber vand igennem. Vandet opvarmes af den indespærrede varme, og bruges derefter til opvarmning af brugsvand eller til opvarmning af et hus gennem radiatorerne.

Man skal tænke på, at det ikke er hele året, man kan klare sig udelukkende ved hjælp af sit solvarmeanlæg. Det er altså nødvendigt med en supplerende energikilde.
Om sommeren dækker solfangeren tæt på 100% af energibehovet næsten uanset vejret, og når vinteren er medregnet, ligger solfangeren på omkring 50-70% dækning af det samlede energibehov på et år.

Overvejer De at etablere et solvarmeanlæg er De velkommen til at kontakte os for nærmere informationer eller se vores leverandørs hjemmeside på www.batec.dk.